CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, August 30, 2017

Mak abah dunia akhirat

 
mak abah dunia akhirat..sayang mak n abah sgt2...
 

Anak-anak Ibu



Assalamualaikum...
 
Biar gambar yang berbicara....
 
Heroes in my life....
 
Muhamad Fairuzzairi
Wan Darwish Naufal
Wan Darimi Hazim
Wan Syahmie Faris
Wan Syameel Fitrie
Wan Syabil Firras


 

Sayang Ibu Sgt

 
 
dah alang-alang tgk blog..meh nak update lagi....buah hati pengarang jantung gunung meletup ibu...
tak sempat lagi nak update kelahiran baby syabil..nanti2 lah bila ibu ada masa...bila agaknya ada masa no...insyallah kenangan dan memori melahirkan baby syabil tak lekang dari ingatan ibu...
sayang anak ibu sgt2...
 
 




Wan Syabil Firras bin Muhamad Fairuzzairi


Assalamualaikum....

Terdetik nak update..sian baby sybail..umur dah 7 bulan...satu entry pon ibu tak buat untuk dia...sian sgt...mood berblog udah ke laut sayang...

so ibu nak perkenalkan anak ibu yang ke 5 Wan Syabil Firras bin Muhamad Fairuzzairi.


Yang nih memang buah hati pengarang jantung gungung meletup ibu....sayang sangat kat baby...

Sunday, October 16, 2016

Dah masuk 7 bulan..

Assalamualaikum...

Rasanya setahun ibu tak berupdate blog...bukan kata bersawang malah berdebu, kosong, sunyi dan segalanya...dan paling yang kesian walaupun ibu dah mengandung 7 bulan, ibu tak update tentang kandungna ibu...sian baby dalam perut...nanti dia tak dak kenangan nak baca semasa dia dalam perut ibu...seminggu dua nih ibu baru lalu nak makan disebabkan alah dan macam2 ibu lalui sejak ibu tahu ibu pregnant 7 bulan yang lalu...

Last period ibu pada bulan april...ibu dapat tau ibu ngandung bulan mei...tapi ibu tak hirau sgt..pastu start bulan 6 puasa tahun 2016 ibu mula alah...alah yang teruk...ibu dah jadi macam ibu ngandung abang dulu...hari nih posa pastu esoknya ibu dah x boleh posa..lembik sgt...sehingga bawa lepas raya...sehingga raya haji, satu family diserang demam...sorang2 mula dengan angah, pastu adik..tambah2 masa deme demam dok ada kat kampong gajah...lagi lah teruk...pastu abang dan faris...yang paling teruk faris lah demam sampai kena admit..bayangkan ibu jaga faris kat hospital dengan keadaan mengandung dan x lalu makan...dan kebetulan yang sama abang dan angah belum2 lagi sembuh demam dan ayah pula baru dijangkiti demam...bertimpa2....masa tu ibu sorang je belum demam...walaupon kebal tapi kesihatan ibu tak mengizinkan...pastinya ibu letih sgt...mengandung di kala umur sedang menginjak ke angka 40 memang mencabar sgt..dari segi fizikal dan mental kena 2 kali ganda mengandung semasa umur muda...so mlm dan siang ibu yang jaga faris bergilir dengan ayah..lagi shahdu semasa faris kat hospital, besday si kecik syameel fitrie..ibu nangis sambil jaga faris..sian dengan anak yang kat umah..hanya abang dan angah yang jaga adik...dan penutupnya selepas faris dibenarkan keluar hospital ibu pula yang semam...dan bila ibu demam memanglah teruk...mola2 x mo juga ke hospital..gagah telah panadol tapi bila memikirkan ibu tak beberapa lalu makan sejak dari hari raya haji, ibu gagah juga ke kelinik kesihatan kebetulan nak check perut...takut juga apa2 jadi kat baby..bila check berat dah turun 5 kg dan ibu kenadrip air..dan mujur ibu tak warded...scan baby alhamdulilah baby dalam perut ok...dan itu yang ibu nak tau...

Alhamdulilah...Allahuakhbar...subhanallah...walaupun kesihatan ibu merosot baby dalam perut membesar dengan baik dan sihat...walaupun berat ibu turun tapi berat baby naik...baby membesar dengan sihat dalam perut ibu mengikut bulan....dan sekarang ibu dah masuk 7 bulan masih ada lagi 2 -3 bulan nak bersalin...hopefully Allah permudahkan urusan ibu bersalin dengan mudah dan cepat..
Allahu...

sedih

 
 

 

 
 

Tuesday, June 7, 2016

Ramadhan Kareem 2016

 
 
Ahlan Wasahlan Ramadan Kareem...
 
Assalamualaikum...setengah taun tahun baru teringat nak hapdet blog..subhanallah...hari nih 2 ramadhan...rasanya belum terlambat nak wish Ramadhan Kareem..
 
 
Dan seperti tahun2 yang lalu mengharapkan ramadhan kali nih penuh makna dan lebih baik dari tahun2 yang sebelumnya....

 
 semoga amalan yang dilakukan pada bulan ini mendapat berkah...ibu ramdhan kali nih terganggu sedikit...alahan mengandung yang ke 5 nih sama jer seprti alahan ngandung yang sebelum2....penat..letih..maklumlah dah tua ko...baru nak barenak plak...alhamdulilah abang, angah dapat berpuasa dengan jayanya...faris si intan paying pon dah belajar berpuasa..cuma kemarin demam...si syameel belum lagi memahami erti puasa..walaupun dekat mulut asyik sebut..adik puasa..adik puasa...pun masih blur lagi nak dapat baby...