CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 4, 2011

baby masuk ward lagi...


Assalamualaikum....senornya minggu lepas tu sgt...baby masuk spital...tapi tak dan nak update....banyak perkara yang terjadi dalam masa dua tiga hari tuh....admit 22/9/2011 dan discharge 23/9/2011....deman dua tiga hari dah...pas tuh dr. lim bagi makan antiiotik yang paling kuat dah...still demam tak turun at last dr. lim suruh admitted hospital...time admitted hari tuh suhu dia 39.6 abih tu kat kecemasan dah masuk ubat punggung dah...lepas tu transfer kat wad.....suhu still lagi 39 masuk kan sekali lagi ubat punggung...nurse suruh ibu lap badan baby....syukur alhamdulilah baby di masukkan ke ward pengasingan..takut berjangkit...actually doktor suspected denggi...tapi bila buat ujian pengesana denggi yang pertama negatif....oklah....malam tuh suhu di ambil pada kul 12 37 pstu kul 4 pagi suhu 36 dan pagi kul 8 23/9/2011 35.2...oklah kebetulan dr. shila round pagi tuh...dia kata ok...tapi dia kata kalu baby demam disebabkan tonsil memnbengkak 6 kal isetahun maka tonsil baby akan dibuang....baik betul dr. shila nih....ibu kan oktor yang baik dalam sejarah baby nih yang ibu kagum 4 orang dr. koh from GH penang...dah lah hensem baik plak...dr. Anu Ratha...baik dan sweet sgt...also from GH penang....Dr Adura from IJN...baik dan last dr. Shila from Hospital Kulim...terima kasih lah doktor....dr. shila kata kalu dah tak demam lepas discharge taku lain plak jadinya.....nasik baik lah discharge hari tuh...sebab 26/9/2011 ibu nak ke terengganu kursus.....alhamdulilah baby dah sihat....syukur.....


 saje buat perangai...


 bila dah sihat..tak mo lah ok atas katil..nak berjalan jer..


 mata ngantuk...nak tido...


dalam pada nak tido...main tetap main....


 amik gambo dulu..baru tido


2 comments:

ceritera-chinta said...

semoga bby cepat sembuh yer....

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

salam ayu..alhamdulillah baby faris dah kuar wad..lama tak baca blog ayu..mcm dah terlupalak pulak..sejak tukar layout, semua bloglist member hilang..semoga ayu tabah dengan dugaan ini..

Post a Comment